Hangö svenska församling PDF Skriv ut E-postadress

Sö 22.11 Högmässa i Hangö kyrka kl. 12 med kyrkoherde Niina Mura och kantor Jan Hellberg.

Se övriga händelser i händelsekalendern....

DIAKONINS JULBIDRAG KAN SÖKAS 23.11-4.12.2020
Församlingens diakoniarbete
har i någon mån möjlighet att ge hjälp i ekonomiskt svåra situationer. Fritt formulerad skfriftlig ansökan ur vilken framgår den ekonomiska och sociala situationen och kontaktuppgifter bör inlämnas under tiden 23.11-4.12. Antingen till diakoni-/pastorskansliet, Parkgatan 7 eller per e-post till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen . Diakoniarbetaren ger mera info må-on tel: 040-532 4797.

Fortsätt att ta hand om er - vi behöver alla varandra! Njut av allt det fina som naturen har att bjuda på och tänk på att det är de små sakerna och de oväntade mötena som många gånger är de mest värdefulla i livet.

INFO UPPDATERAD 20.11.2020
Vi följer myndigheternas anvisningar och iakttar de bestämmelser som gäller angående corona-viruset.

Våra kyrkor och församlingshemmet är öppna med de begränsningar som myndigheterna utfärdat. Just nu (fre 20.11 kl. 13.45) väntar vi ännu på närmare detaljer. Inom Nyland torde en bestämmelse om att folksamlingar på mer än 20 personer är förbjudna att träda i kraft fr.o.m. må 23.11.
De kyrkliga förrättningarna ordnas enligt de bestämmelser som myndigheterna utfärdar

joulu

Bröll

Hangö kyrka från luften

HANGÖ SVENSKA FÖRSAMLING  finns i Finlands sydligaste stad och består av lite under 3000 medlemmar. Församlingen vill vara en öppen gemenskap för tro, hopp och kärlek där alla är välkomna.

Den svenska och den finska församlingen i Hangö är de sydligaste i den lutherska kyrkan i Finland. Församlingen är grundad 1874, samma år som staden Hangö. 1962 delades församlingen i en svensk och en finsk församling som idag fungerar som två ”grannförsamlingar” inom samma kyrkliga samfällighet.

Fastigheterna och den personal som sköter dem, samt ekonomiförvaltningen och begravningsväsendet är gemensamma (en närmare presentation av fastigheterna finns under Hangö kyrkliga samfällighet). Verksamheten sköts däremot huvudsakligen skilt för vardera språkgruppen. Trons språk och det egna språket tillhör samma viktiga del av livet.

Församlingen i Hangö lever i en tillvaro där det finns en myckenhet av rymd och vidd. Hav och himmel möts både i naturen och församlingens liv. Vi vill vara en öppen gemenskap för tro, hopp och kärlek för oss som bor här och alla er som gästar oss.

PASTORSKANSLIET OCH DIAKONIBYRÅN  FINNS PÅ PARKGATAN 7
(församlingshemmets övre våning)
Pastorskansliet är öppet vardagar 9-12 (telefontid också 13-15.30).Tel: 040-6456588
Diakonibyrån är öppen må-on  tel: 040-5324797.

Flera händelser finns i händelsekalendern!